szemetszedes marispusztanSzemétszedési akció Marispusztán!

A Kiskunmajsai Petőfi Vadásztársaság vadászmestere Baranyi Bertold és Nagyapáti Oszkár helyi gazdálkodó, lelkes természetvédő, elkeseredve látta, hogy lakóhelyük erdeiben és útjai mentén egyre több szemét halmozódik, ezért felhívással fordultak a segítő szándékú helyi vadászokhoz, iskolásokhoz, intézményekhez.

„Tisztítsuk meg Együtt Marispusztát!”

A nagy lelkesedéssel elindított szemétszedési akció március 23-án reggel 8 órakor vette kezdetét a Kiskunmajsai Önkormányzat tulajdonában lévő ÖKO TANYÁN, itt gyülekeztek a környezetükért tenni vágyó önkéntesek.

A gyülekezőnél jelen volt Kiskunmajsa város polgármestere Patkós Zsolt, aki biztosította a résztvevőket, hogy az összegyűjtött szemét elszállítását az önkormányzat városgazdálkodási cége fogja elvégezni, ezzel is támogatva a kezdeményezést.

Az akcióban részt vettek a Petőfi Vadásztársaság tagjai, az Arany János Általános Iskola 2. osztályos tanulói, valamint a Marispusztán és környékén élő helyi gazdák és lakosok.

A nap kézzelfogható eredményei: 33 kilométer megtisztított útszakasz a település mentén, 588 hektár, ahol 250 darab 135 literes szemeteszsák telt meg, valamint a vadásztársaság hozott még 50 darab 200 literes zsákot. A visszajelzés szerint közel 44 köbméter szemetet gyűjtött össze az 50 kisiskolás és 50 felnőtt. Az önkénteseket finom gulyás várta az ÖKO TANYÁN a jól sikerült szemétszedési akció után.

A nagyszerű kezdeményezés folytatását tervezi a két szervező, amennyiben az erdő és mező ismét zöldjét veszti, újra nekifognak csak most más területrészeken és talán több résztvevővel is.

Forrás: Nimród