harcolt a pitonnalEgy kenyai férfi legyőzött egy pitont, ami már körbecsavarta őt a testével és fölvonszolta egy fára egy háromórás harc eredményeként. Az óriáskígyó éppen Ben Nyaumbét, a Kenya partok mentén fekvő Sabaki falu egyik napszámosát nézte ki magának. A harcnak a kiérkező rendőrség vetett véget azzal, hogy kiszabadította az állat szorításából. A négy méteres hüllőt elszállították volna, de az végül elmenekült.
Az áldozat elmondta, hogy sikerült a zsebéből kihalásznia a mobiltelefonját, és így időben segítséget hívni, amikor a kígyó kicsit lazított az ölelésén, miután már egy fára hurcolta. Nyaumbe az ingével próbálta meg fojtogatni az állatot, nehogy az le tudja őt nyelni.

A főnöke a rendőrséggel és a falubeliekkel érkezett a helyszínre. Egy kötéllel lerántották a kígyót és áldozatát a földre, és ezután már ki tudták őt szabadítani. Csupán a férfi szája sérült meg, mivel a kígyó farka megcsapta, amikor ütni kezdte az állatot.

Peter Katam, az intézkedő rendőr először le akarta lőni az állatot, de végül nem ezt az utat választotta, mivel attól tartott, hogy eltalálná a férfit is. Mint mondta, még sosem hallott olyanról, hogy egy kígyó a fára cipelte volna nagyobb zsákmányát.

A kígyót egy közeli városba, Malindibe szállították, ahol fogságban tartották volna, de elszökött. Azonban nagy erőkkel kutatnak utána, mivel bárki más is az áldozatává válhat.

Forrás: Inforádió