XXV Szarvasbogo Europa bajnoksag 1536x1152A lengyelországi Goraj-Zamekben rendezett 30. Wielkopolska Vadászati Kulturális Fesztivál adott otthont a XXV. Szarvasbőgő Európa-bajnokságnak 2024. május 17. és 19. között.

Magyarországot a Czakó Attila, Kasper Áron és Kohl József alkotta csapat képviselte. A 12 ország 36 versenyzőjét felsorakoztató mezőnyben Czakó Attila és Kasper Áron holtversenyben a 6. helyen végzett, 120 ponttal.

Az idei összeurópai megmérettetés első helye izgalmas szétbőgések során dőlt el. A francia Virgile Parpinelli és a cseh Jan Bratnik egyaránt 128 pontot ért el az alapszakaszban, ezért szétbőgésre került sor. Az első szétbőgésben azonban újra azonos pontszámot értek el. A második szétbőgésben végül a francia versenyző 2 ponttal előzte meg vetélytársát, így ő lett a XXV. Szarvasbőgő Európa-bajnokság győztese. Harmadik helyen a szlovén Tadej Klemensek végzett.

A csapatok versenyében Csehország szerezte meg az első helyet, második helyen Szlovákia csapata, harmadik helyen pedig a házigazda Lengyelország csapata végzett. A magyar csapat mindössze 4 ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen fejezte be a megmérettetést.

A csapatot Erdélyi Tamás kísérte delegációvezetőként, hazánk zsűridelegáltja pedig Dr. Bleier Norbert tájegységi fővadász volt, akit idén is beválasztottak a 8 tagú bíráló testületbe.

Forrás: Vadászati Kulturális Egyesület / Agrojager