medvetamadas kolibicaMedve támadt egy férfire csütörtökre virradóan a Beszterce-Naszód megyei Kolibica üdülőtelep egyik házának udvarán – tájékoztatott csütörtökön a megye katasztrófavédelmi felügyelősége.

A támadás nyomán a hatóságok Ro-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjon fedezékben. A sérült, de eszméleténél lévő és a mentősökkel együttműködő férfit a megyei mentőszolgálat egy csapata kórházba szállította. Muzsi Annabella, a mentőszolgálat igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az áldozat egy 54 éves kolibicai lakos; több sérülést szenvedett a kezén, fején és hasán, azonban élete nincs veszélyben. Muzsi elmondása szerint a medve bement a férfi házának udvarára, és elragadott egy disznót az ólból.

Az áldozat, akit a fia riasztott, kiment az udvarra, és megpróbálta elűzni a medvét, amire a nagyvad rátámadt. Frissítés A besztercei megyei sürgősségi kórház közölte, hogy az 54 éves férfi állapota stabil, bár több zúzódása, sérülése van, többek között egy sérülés a jobb karján, a hasán horzsolások, a nyakszirtjén pedig egy vérömleny. A Beszterce-Naszód megyei csendőrség szóvivője, Georgeta Căşvan szerint csütörtökre virradóan a kolibicai eseten kívül még két helyszínre riasztották a megyében a csendőröket medve jelenléte miatt, az egyik riasztás azonban nem nyert megerősítést. A másik riasztás Monorfalváról (Monor) érkezett, ahol a nagyvad egy szarvasmarhafarmra hatolt be, és rátámadt az egyik állatra. A csendőrök mindkét esetben biztosították a területet, és megtették a szükséges intézkedéseket a medve eltávolítására – mondta el a szóvivő.

Forrás: Székelyhon / Agrojager