kulonleges gimbika zselicA SEFAG Zrt. Nyugat-Zselici vadászterületén került terítékre a képen látható gímbika Halász Tibor kíséretében. A különleges vadat a visszajáró külföldi vendégvadász kiadós cserkelővadászat alkalmával ejtette el.

„Az elejtést megelőző napon láttuk először az agancsost, 3 tarvaddal volt, a tehenek bementek a közeli gyertyánosba és „magukkal vitték” a bikát is. A vad nem is igen bőgött, inkább csak morgott egyet-egyet, tartott a vetélytársaktól, nyilván nem akart verekedni az abnorm aganccsal, a vendég nem is jutott lövéshez. Másnap reggel és este is kimentünk rá, bőgtem neki, de nem jött elő, inkább elhúzódott. Egy reggelt kihagytunk, majd a vendég itt tartózkodásának utolsó estéjén próbálkoztunk meg újra az elejtésével. 18 óra körül értünk ki a gyertyánoshoz, okulva az előző tapasztalatokból, nem bőgve, hanem inkább tehénhanggal hívtam. Percek múlva jött is a válasz, messziről bőgést hallottam, erre újra tehénhangot hallattam, a bika megint válaszolt, de már közelebbről

Még nem voltam biztos benne, hogy az a példány tart e felénk, amelyre várunk, de amikor megláttam a rőt foltot a növényzetben és alaposan megnéztem a távcsővel, megállapítottam, hogy bizony ő az! A tehénhangra óvatosan be is jött kb. 25 méterre, de teljesen szemben állt a vadásszal, ráadásul a fák takarásában, így csak a fejét láthattuk, nem volt lehetőség lövést tenni rá.

A feszült várakozás percei után végül mozdult egyet a vad, így az elejtő jó pozícióba került és egy jól irányzott lövéssel terítékre is hozta a bikát.Emlékezetes vadászat volt, a szakadó esőben 3 alkalommal mentünk ki rá és minden alkalommal hosszan cserkeltünk!
A 8-9 év körüli agancsos trófeájának becsült tömege 6 kilogramm.

Forrás: Halász Tibor – SEFAG Zrt. / Agrojager