rezet szulinapIdén lett 70 éves a Rezét elnevezésű gőzös, amelyet a Gemenci Erdei Vasút Napján, szeptember 22-én ünnepelnek meg.

A szervezők sok szeretettel hívnak minden érdeklődőt Pörbölyre, az Ökoturisztikai Központba 2024. szeptember 22-én, vasárnap.

A rendezvényen az erdei vasút hétvégi menetrend szerinti közlekedik, de kiállításokkal is készülnek:

9 és 17 óra között a Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas című kiállítás mellett a Gemenc Kincsei – élet az ártéri erdőben tárlatot, valamint a Gemenci Méhészeti Gyűjteményt is megtekinthetik.

10 órától „A Mi Világunk” a Mezőföld Természetfotó Egyesület fotókiállításának megnyitójára kerül sor a Millenium Pavilonban.

A Vasúttörténeti kiállítás pedig a konferenciateremben lesz: A 70 éves Rezét gőzmozdony életútjának bemutatása céljából.

11:30-tól – Tortázz a szülinapossal! akcióval is készülnek a szervezők.

– Lepd meg a 70 éves Rezét gőzöst egy otthon készített gemenci kisvasúti rajzzal és vendégünk vagy egy szelet tortára! A torta felszeletelésre 11:30-kor kerül sor Rezét társaságában.

A nap folyamán lézeres lövészet is a rendelkezésre áll, de kézműves foglalkozásra, gemenci ügyességi játékokra, lovas fogaton való utazásra, íjászbemutató megtekintésére, helyi termékek vásárlására is lehetőségük lesz a látogatóknak.

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség Hagyományos Velocipéd bemutatóval és kerékpár történelmi előadással készül.

Bővebb információk:

https://turizmus.gemenczrt.hu/esemenyek/a-gemenci-erdei-vasut-napja-3/

Forrás: Nimród