kapitalis gimbika vorosalma 1Kapitális bika került terítékre a SEFAG Zrt. Kelet-Zselici vadászterületén, Vörösalmán. A kivételes vadat a vendég Simon Tamás kíséretében ejtette el.

„Szeptember 11-én este egy amerikai vendéggel mentünk ki az ismert bikára. Az agancsost tavalyelőtt egy osztrák vendéggel láttam először, aztán a rá következő esztendőben is szerencsém volt hozzá, akkor már azon a helyen bőgött, ahol végül elejtettük.

A szél nem volt kedvező, ki kellett várni, amíg kicsit határozottabb irányt vett. Nehezen közelítettük meg a lest, nagyon lassan, óvatosan mozogtunk a cserkészúton. Amikor kiértünk a leshez, a bika több tehén társaságában már kint volt a bőgőhelyen, elment, visszajött, de számottevően nem hagyta el a helyét, kitartóan őrizgetett két tehenet.

kapitalis gimbika vorosalma 2

A szél oda-odacsapott a szarvasokra, aminek az lett az eredménye, hogy a tarvad szép lassan eloldalgott. Így utólag már úgy gondolom, hogy szerencsés volt, hogy gyanút fogott a tarvad, mert visszább húzódtak és így esély nyílt a cserkelésre. 300-350 méterre lehetett tőlünk a bika, mikor a vendéggel kerültünk egyet, kúsztunk a magas csalánban és beloptuk kb. 160 méterre, közben a bika is helyet változtatott, közelebb sétált és végül lőbotről sikerült terítékre hoznia az elejtőnek. A vad kora 12-13 év, a trófea frissen kifőzött tömege 12,08 kilogramm.”

Forrás: SEFAG Zrt. / Agrojager