verga trofeaszemle gimA VERGA Zrt. 2024. október 2. napján tartotta meg, a hagyományos trófeamustráját Alsóperében, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a gímbika trófeák mellett, egy muflon kos trófea is bemutatásra került, előre tekintve ezzel a szezon folytatására.

Ugron Ákos Gábor vezérigazgató úr köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az eddig elejtett 186 bika közül egyetlen trófea sem minősült hibás elejtésnek, és egyúttal megköszönte kollégái munkáját. Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának főosztályvezetője, gratulált a VERGA Zrt. kiváló eredményeihez, majd országos kitekintésű értékelést adott a vadgazdálkodás helyzetéről, valamint a jogi aktualitások adta lehetőségekről. Ezt követően Major László, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának főosztályvezetője, a vármegyére vonatkozó eredményeket osztotta meg a szemle látogatóival, majd gratulált a VERGA Zrt. eredményes vadászati munkájához. A Kab-hegyi, a Zirci és a Királyszállási Erdészetigazgatók a terítékre kerülő gímbikák mellett, értékelték az idei szarvasbőgést a saját vadászterületeik tekintetében, valamint köszönetet mondtak a vadásztatásban résztvevő kollégáknak. A szakmai részletekről Dr. Szekrényes Tamás, a VERGA Zrt. vezérigazgató- helyettese tartott szakmai beszámolót.

Kitér arra, hogy az idei bőgést nagyban megnehezítette a sokáig tartó hőség, majd a hirtelen érkezett heves esőzés, valamint a szomszédos lőtéren egyre növekvő katonai tevékenység is. Az erdészetekhez érkezett 140 többségében külföldi bérvadász által elejetett gímbikák éremaránya igen magas, ami igazolja a vadászatban résztvevők minőségi munkáját. A vendégek közül 17-en ejtették el itt az első gímbikáját, valamint 32 vendég lőtt egynél több bikát is. A legkiemelkedőbb trófeasúlyú gímbika 8,51 kg, amely a Zirci erdészet területén került elejtésre. Elmondta továbbá, hogy csupán 13 alkalommal került sor vérebes utánkeresésre. Beszámolója végén megköszönte a sikeres vadászatban közreműködő kollégák kiemelkedő munkáját.

Az átfogó értékelést követően, Ugron Ákos Gábor vezérigazgató úr a tavalyi évhez hasonlóan idén is díjakat adott át a vadászatban résztvevő kollégák részére a Zirci, a Királyszállási, valamint a Kab-hegyi erdészeteknél egyaránt.

– Elismerésre kerültek a legtöbb bikát terítékre hozó kollégák, így díjat vehetett át Orbán Tamás (18 db), Eszlinger Tamás és György Máté (8-8 db) valamint, Obermayer Attila (22 db).
– A legnagyobb tömegű trófeák elejtéséért járó díjakat Rózsahegyi Bence (8,51 kg), Kökény Gergely (8,18 kg), valamint Obermayer Attila (8,25 kg) vehették át.
– Elismerésre kerültek azon kollégák is, akik legalább 4 bikát hoztak terítékre és azok a legnagyobb átlag tömegű trófeával rendelkeztek. Ezek alapján díjat vehetett át Rózsahegyi Bence, Johanidesz Péter és Károlyi Gábor, valamint Szóka Péter is.

Az idei évben közönségszavazás döntött az első sorba kiállított, legszebbnek ítélt trófeák között. A főként hivatásos vadászokból álló szakmai közönség szavazatai alapján, a 7,55 kg súlyú, dárdavillás gím trófea végzett az első helyen, magamögé utasítva több nagyobb és egy dupla farkaságú trófeát is. Ennek eredményeként az elejtésben résztvevő kísérővadász, ifj. Mesterházi Lajos is díjazásban részesült.

Vezérigazgató úr záró gondolatait követően lehetőség nyílt a 78 db kiállított trófea szemrevételezésére, szakmai beszélgetésekre, tapasztalatcserékre.

További képek itt!

Forrás: Verga Zrt. / Agrojager