AJN Buz Botond Damszarvas Pusztavacs 808x1024Búz Botond dámszarvasbikára vadászott a NEFAG Zrt. pusztavacsi vadászterületén, ahol terítékre hozta a fényképen látható dámbikát. Élményeiről beszámolt lapunknak:

A bika a NEFAG Zrt. Pusztavacsi Erdészeténél esett október 6.-án reggel 8 óra körül. Egy-másfél órás terepszemle után megpillantottuk a nem mindennapi selejtbikát a távolban.A kísérőm, Pap Norbert, a távcsöves szemrevételezés után fülembe súgta hirtelen: “Ott a bikánk! Gyere gyorsan utánam! Selejt! Gyönyörű!”.

A bika először elment előlünk,de nem adtuk fel, folytattuk a cserkelést, hátha sikerrel járunk. Egy tuskósor, két tuskósor, de a bika nem akar megállni, hirtelen nyomát vesztettük. Pap Norbert fővadász (Norci), rám nézett és mondta: “Gyere! Nem adjuk fel! Meglesz!” A harmadik tuskósoron átlépve megpillantottuk a hőn áhított bikát, majd Norci jelzésére gyorsan a lőbotot kitámasztottam.Ha jól áll a bika, tűz!! – súgta

Háttal volt, nem akart megfordulni. Majd Norci, egy tehénhangot impr,ovizálva befordulásra késztette a bikát. Nem haboztam, eldördült a lövés. Bika kirúg, majd öt méter megtétele után fekszik. Ezt követően óriási örömujjongás, amikor közelebb mentünk és testközelből tapasztalhattuk meg, hogy valójában milyen nem mindennapi élményben lehetett részünk.A bika bírálata során megállapították, hogy a kora 13 év , a súlya pedig 2.77 kg.

Ezúton szeretném megköszönni Norcinak a szakma iránti elhivatottságát és profizmusát! Minden elismerésem.Egy szó, mint száz: egy örök élményben lehetett részem, egy valószínűleg életbikával megkoronázva!

Tisztelet és békesség a vadnak!

Írta és fényképezte: Búz Botond
Forrás: Agrojager