sefag gyermeknap 1Nagy érdeklődés övezte a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület által, a SEFAG Zrt. partnerségével - immár második alkalommal - megrendezett családi napot Ropolyban, május 25-én.

A szervezők a Somogyi Erdők Napja alkalmából megtartott programra számos mozgalmas, ingyenesen látogatható eseménnyel készültek a gyermeknapi hétvégén.

A délelőtt folyamán a FINO Kaposvár SE röplabdacsapat néhány játékosa és vezetői ültettek emlékfát a Ropolyi-tó partján.

A SEFAG Zrt. erdészei izgalmas interaktív foglalkozások keretében mutatták be az erdész szakmát és az erdő életközösségét. Így az érdeklődők hasznos ismereteket szerezhettek többek között a gombákról és más erdei melléktermékekről, előadásokat hallhattak az erdőerdőlátogatás szabályairól, valamint megismerkedhettek az erdei állatok nyomával és hangjával is.

A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársainak segítségével kipróbálták a madarászatot, a Zselici Csillagpark kollégái által pedig a csillagok világába nyerhettek betekintést.

Mindezeken felül pedig Boros Zoltán festőművész alkotásait, valamint Szigeti Edit természetfotó kiállítását is megtekinthették.

sefag gyermeknap 2

A legkisebbeket számos játékkal, köztük a Soproni Egyetem kreatív fajátékaival várták a szervezők, illetve izgalmas foglalkozásokkal készültek a katasztrófavédelem, a rendőrség, valamint a megyei értéktár kollégái is.

Volt íjászkodás, lovasfogatozás, kézműveskedés, ám a közönség körében a legnagyobb sikert Lóki György, a Vadászati Kulturális Egyesület Solymász Rendjének elnöke látványos solymász bemutatója, valamint az Országos Agarász Egyesület tagjainak – Imrei Ferenc előadásának kíséretében – tartott agárfuttatása aratta.

Az Aktív Magyarország együttműködésében az országos Ring Sorozat keretében került sor a Zselic Ring kerékpártúrára is.

Forrás: Nimród